"mitä kaikkea olisit voinut jättää tekemättä jos olisit malttanut jäädä vuorotteluvapaalle"

"Mitä kaikkea olisit voinut jättää tekemättä jos olisit jäänyt vuorotteluvapaalle?"
"

torstai 12. tammikuuta 2012

Hurghada-City

Eilen käytiin Hurghadassa yhden suomalaisen pariskunnan kanssa. Otettiin siis pimeä taxi hotellin lähettyviltä ja matkaan. Noin 15 minuutin päästä päästiin keskustaan. Keskustan vanhan kaupungin pääkadulla näkyikin jo tuttuja symboleita, Mäccäri, KFC, Burger King jne. Sitten auto parkkiin sivukujalle ja siellä jo odottikin ryhmä meitä.

Sivukadulla tultiin avaamaan auton ovet ja kohtelias kauppias ohjasi kauppaansa joka oli täynnä rihkamaa. Oltiin sovittu jo kuskin kanssa että hän tulee myös hakemaan meidät samasta paikasta muutaman tunnin päästä. Kauppias antoi käyntikorttinsa ja kehui että hän hoitaa tarvittaessa kuskin paikalle. Sitten kauppias ohjasi toiseen kauppaan ja kolmanteen kauppaan samalla kadulla. No joo näinhän se menee että turistit kusetetaan kauppoihin sisään ja kuskit saa provikat, näin muualllakin.

Pääkadulla lampsittiin ja todettiin että melkoisin ränsistynyttä seutua tämä vanha keskusta on. Paljon näytti olevan kesken jääneitä rakennuksia. Katutasossa oli pieniä kauppoja mutta varsinaisia ostoskeskuksia ei näkynyt. Samaa rihkamaa kauppasivat kaikki kaupat.

gypt2 034

Rakennustelineet Egyptin tyyliin.

Pääkadulta napattiin kyyti New Marinaan. Satamassa oli iso kävelykatu, kahviloita ja hienoja huvipursia. Tämä satama oli selkeästi ihan erilailla hoidettu kun pääkatu ja rakennukset näytti melko uusilta. Ihmisiä ei tosin juurikaan ollut liikenteessä. Käsittääkseni ihmiset alkavat vasta pimeän tullen aktivoitumaan.

Aurinko alkoi laskea ja suunnattiin kohti meidän sivukujaa josta auto noutaisi meidät. Pääkadullakin alkoi olemaan enemmän väkeä. Lämmintä oli 17 astetta mutta heti kuin aurinko laski rakennusten varjoon niin tuli kylmä t-paidassa ja shortseissa. Piian käsilaukkuun koitettiin mennä kadulla ja yksi kauppias alkoi vittuilemaan minulle kun en vastaillut sille mitään sen typeriin kysymyksiin.

Tinkaus perseily on kyllä todella hanurista. Miksei voi kertoa tuotteen hintaa heti ja miksei hinnassa voisi olla jotain järkevää tinkivaraa. Minun mielestä tuollainen hintojen säätäminen on vain pelkkää kusetusta. Esimerkkinä kun ostettiin irtoteetä aikas iso pussukallinen, myyjä pyysi alkuun 10 kertaista summaa tuotteestaan eli lopulta maksettiin vain se kymmenesosa alkuun lähtöhinnasta. Todennäköisesti siinäkin oli puolet liikaa. Rasittavaa spedeilyä sanon minä.

gypt2 037

Sivukujan jolle autokuski meidät heitti.

gypt2 036

“Ramses Limousine Barking” edessä sitten venattiin kyytiämme takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti